Dutch Design Week Eindhoven 2017


Dutch Design Week Eindhoven 2017 nu este o simplă expoziție de design. Acesta este un Festival Mondial al Intelectului, Modei și Design-ului!

«The Making Of»(«Crearea») a fost lozinca expoziției din 2017 și toată atențiaa fost atrasă de «Procesul creativ-industrial de creare a produsului».

În cadrul expoziției Dutch Design 2017 am putut observa cât de departe pot privi în viitor designerii olandezi extravaganți, dar foarte practici și economi.

Designul olandez este simplu și genial ca bicicleta, dar această  «bicicletă olandeză» combină experimentele științifice și tehnologiile inovatoare cu umorul și confortul!

Dutch Design 2017 este vesel, marcant, intelectual, îmbinând simplitatea și tehnologia! Pe parcursul întregii călătorii am fost cuprins de senzația că toți suntem eroii romanului științifico-fantastic«Congresul Futurologic» al lui Stanislaw Lem.

Ni s-a spus că, în Olanda, profesia de designer și arhitect estecea mai prestigioasă și respectabilă. Toți aici îi adoră și li se iartă tot, chiar și prețurile înalte pentru serviciile lor. Compatrioții îi tratează cu seriozitate și sunt gata să scoată din buzunar sume mari pentru scaune exotice din ace de pin,lămpi din sticle sau haine dinsticluțe. Olanda este o țară a meșterilor, unde genele numeroaselor generații poartă relația cu meșteșugul, calitatea și frumusețea în simplitate, de aceea designul ca profesie s-a născut anume aici. Locuitorii acestei țări aplică iscusit procedee simple și combină ceea ce este de necombinat.Întrebarea principală de astăzi este cum pot fi îmbinate noile tehnologii și meșteșugul manual. Hi-tech + Lo-tech garantează că produsul va avea un loc norocos în lumea comunicațiilor rapide și a personalităților emancipate.

 Intelect spre export! Olanda este una din cele mai stabile țări din punct de vedere economic. Aceasta este în lista celor zece cele mai bogate țări ale lumii. Societatea aici nu se divizează în bogați și săraci, iar economia olandeză este orientată spre export. Se exportă în mod principal idei, cunoștințe și inovații.

Centrele de creștere economică sunt actualmente amplasate în trei orașe:
1. Amsterdam –capitală și aeroport enorm, 
2. Rotterdam - port maritim,
3.Eindhoven/brain-port (porțile intelectuale ale țării).

Brainport era considerat cea mai inteligentă regiune a lumii cu cinci ani în urmă.

Denumirea regiunii BrainPort este preluată din denumirea tehnologiei companiei Wicab Inc., cu ajutorul căreia informația senzorială se poate expedia direct în creierul uman prin intermediul unui electrod.

Regiunea BrainPort s-a creat în jurul Eindhoven, unde sunt concentrate centrele industriilor creative, și care include 10 000 participanți, 125 companii . Acesteia îi revine peste 25 miliarde euro din exportul olandez. Catalizatorul dezvoltării economiei și mecanismul de elaborare a ideilor este expoziția Dutch Design Week(DDW) în Eindhoven, vizitată de peste 200 000 persoane, cu 2000 autori participanți. Săptămâna Designului Olandez a devenit astăzi un eveniment de mare amploare,iar oaspeții acesteia lasă în hotele și restaurante aproximativ5 milioane euro.

Designerii olandezi aplică tehnologiile în mod activ. 3D-printing și robotica ne inspiră. Cu ajutorul acestora se imprimă lămpi, vaze și chiar mobilă.

Statul (regatul olandez) susține și stimulează în toate modalitățile generațiile de studenți care își deschid o afacere imediat după finisarea studiilor.

Această mică țară europeană poate fi ferm considerată țara arhitecților și designerilor. Designul a devenit o parte foarte importantă a creării oricăror produse în Olanda – de la haine și mobilă la vapoare și orașe întregi. Noile tehnologii, internet-comunicațiile au lărgit limitele profesiei de designer. Aici designerii sunt politici, continuând să experimenteze în domeniul sociologiei și reflectând în domeniul puterii, filosofiei și dezvoltării societății.

Astăzi, designerii olandezi sunt încrezuți că, în viitor, valoarea obiectului nu va depinde de valoarea materialelor (chiar dacă acestea sunt în top) – subiectul principal va fi individualitatea irepetabilă. Designul va deveni treptat mai personalizat și va reflecta istoria personală a fiecăruia.

Share:

înregistrări similare


mai mult

Interviu cu Irina: prin ce se deosebește un design bun de unul mai puțin bun?

Cândva demult omenirea intrase într-o fază de dezvoltare impetuoasă. Totul era în permanentă schimbare şi nu doar obiectele, care înconjurau oamenii...  

54


mai mult

„Sindromul Chinezesc” al Irinei Greciuhina sau un restaurant în 22 zile la o distanţă de 12 mii km

În 1979 Premiul Festivalului din Cannes a fost decernat filmului „Sindromul Chinezesc” care prezintă accidentul de la centrala nucleară.

68


mai mult

Înmînarea Premiului Internaţional DAS în domeniul designului şi arhitecturii 2016

Este deja al doilea trofeu câştigat de Irina Grechukhina, primul fiind obţinut în 2013, la categoria Interior Privat...  

57


mai mult

Birou de arhitectura ZEN DESIGN

Мы продолжаем заглядывать в кишинёвские офисы. На этот раз в поисках интересного рабочего пространства мы заглянули в архитектурное...

55

Back to the list